Raport de activitate 2011 PDF Imprimare Email
Filiala Regionala Crisana - Noutati-Crisana

Raport de activitate al Filialei Crisana a AMSPPR - 2011


 

Ca in toti anii si 2011 a insemnat o suma de manifestari facute „cu si pentru medicii stomatologi”. De-a lungul anilor am promovat permanent in echipele de organizare medici care au disponibilitatea de a desfasura activitati in favoarea medicilor precum si in interesul comunitatii. In felul acesta am reusit sa pastram un interes permanent pentru manifestarile asociatiei indiferent ca s-a numit ZSO, program de profilaxie, dental@cluburi, iesiri la iarba verde etc.

 

Alegeri pentru CMDR in primavara 2011

Prima parte a anului a reprezentat o perioada agitata in care s-au organizat alegerile pentru Colegiul Medicilor Dentisti din Romania. Tocmai de aceea prima intalnire a AMSPPR a fost dedicata acestui eveniment. La intalnirea respectiva l-am avut invitat si pe reprezentantul Bancii Transilvania care a prezentat ultimele noutati ale Diviziei pentru Medici a BT.

AMSPPR ca si ONG care reprezinta interesele medicilor cu practica privata s-a implicat pentru a promova in CMDR medici, care au dovedit de-a lungul timpului ca isi respecta colegii, si care pot sa-i reprezinte cu responsabilitate si onoare in CMDR. Consideram ca CMDR are numeroase atributii stipulate de lege si ca asumarea acestor atributii si ducerea lor la bun sfarsit trebuie sa reprezinte preocuparea principala a alesilor nostri in structura reprezentativa a profesiei. Derapajele din ultimul mandat au adus prejudicii de imagine CMDR, precum si libertatii de expresie. Avem incredere ca noua echipa de conducere a CMDR va reinstaura un climat colegial in CMDR astfel incat aceasta structura sa nu fie vazuta ca o organizatie represiva.

Pe plan local in Consiliul Judetean Bihor al CMDR din cei 29 de consilieri, 22 au fost alesi de pe lista propusa si promovata de AMSPPR. Dorim sa le multumim atat consilierilor aflati in mandat acum pentru increderea acordata cat si colegilor care au apreciat candidatii si programul electoral echilibrat promovat de AMSPPR. Suntem constienti ca cele doua organizatii sunt complementare tocmai de aceea pot sa aiba o colaborare fructuoasa in folosul practicienilor.

 

Zilele Stomatologiei Oradene (ZSO)

Perioada de desfasurare: 6-7 mai 2011, Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai Oradea.

Elementul central al programului de formare continua a Filialei Crisana a AMSPPR este reprezentat de 11 ani de ZSO. Si in 2011 manifestarea a atras un numar semnificativ de medici pasionati care au beneficiat de prelegeri interesante prin bunavointa unor lectori ca: Dr. Bogdan Baldea (protetica), Dr. Dan Blebea (parodontologie), Dr. Zeno Florita (endodontie), Dr. Olimpiu Karancsi (protetica-implantologie), Dr. Dan Ioan Lazar (odontologie – fotografie), Dr. Sebastian Neatu (odontologie), Sef lucr. Dr. Dr. Stefan Ioan Stratul (parodontologie), Dr. Mircea Tudericiu (endodontie), Dr. Sorin Ungureanu (odontologie - protetica).

De asemenea s-au organizat 3 workshopuri avand ca teme: Utilizarea aparatului de fotografiat in medicina dentara - Dr. Dan Ioan Lazar, Utilizarea CBCT in cabinetele de medicina dentara Dr. Mark Plachtovics, Realizarea lucrarilor provizorii din compozit prin tehnica directa - Dr. Bogdan Baldea.

In cadrul conferintei AMSPPR in prima zi a manifestarii au avut loc prezentari , o masa rotunda de legislatie cu participarea avocatului AMSPPR si a presedintelui AMSPPR in persoana Dr. Voicu A. David, precum si o intalnire cu tehnicienii dentari in scopul realizarii unei comunicari cat mai bune intre profesii.

Picnic la Paleu

Dintre activitatile sociale din 2011 amintim iesirea la picnic de la inceputul verii, prin amabilitatea colegului nostru Dr. Sorin Bala am petrecut o frumoasa zi impreuna la Paleu. La nerealizari mentionam ca nu am reusit sa concretizam iesirea pe “doua roti”, dar speram sa recuperam la anul.

 

Adunarea generala a Filialei Regionale Crisana

In luna iunie in cadrul acestei manifestari s-a prezentat raportul de activitate al filialei Crisana, si datorita faptului ca mai multi colegi din conducerea filialei au plecat din tara, s-a impus organizarea de alegeri pentru functiile disponibile. Dorim si pe aceasta cale sa multumim colegilor care ani de zile ne-au ajutat Dr. Florin Lup, Dr. Anca Toca, Dr. Cristina Balaj, Dr. Bogdan Anca si le dorim multa sanatate si capacitate de munca pe unde au ales sa mearga.

S-au adoptat si un numar de modificari ale statutului astfel incat acesta sa se plieze mai bine pe nevoile actuale ale asociatiei.

In urma alegerilor noua structura de conducere este alcatuita din:

Dr. Vlad Cristian Deac – presedinte Filiala Crisana a AMSPPR

Dr. Diana Salvan – vicepresedinte

Dr. Cristina Tripon – secretar

Dr. Baru Angela – trezorier

Dr. Tudericiu Rodica – consilier judetul Bihor

Dr. Stancioiu Tudor – consilier judetul Satu Mare

Dr. Barburas Alina – consilier judetul Salaj

Avem increderea ca noua echipa aleasa se va achita cu succes de misiunea asumata impreuna cu Dr. Pantel Marton Gyorgy, vicepresedintele AMSPPR responsabil de coordonarea Filialei Crisana.

 

Sedinta din septembrie

Programul de toamna a inceput in 30 septembrie 2011 incepand cu ora 19 la Centrul Cultural Lorantffy Zsuzsanna, str. Libertatii nr. 40.

1. Invitat: dr. Corina Fonoage - Directia de Sanatate Publica a jud. Bihor - Norme sanitare in cabinetul de medicina dentara

2. Prezentare: dr. Mihai Tarce - Program electronic de evidenta a pacientilor cabinetului stomatologic

3. Relatia medici dentisti - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in contextul scaderii plafoanelor privind asistenta medicala stomatologica si introducerea noului program de raportari

Tot in aceasta toamna am demarat amenajarea unei sali de demonstratii practice intr-una din incaperile asociatiei. Spre bucuria noastra la final de an am avut ocazia sa folosim in folosul colegilor aceasta investitie, si speram sa avem cat mai multe ocazii in care sa ne putem folosi de ea.

 

Conferinta de presa cu privire la scaderea plafoanelor CAS pentru cabinetele stomatologice

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca CAS-ul a micsorat plafoanele pentru cabinetele de medicina dentara. La multiplele solicitari ale colegilor din asociatie, in contract cu CAS, am hotarat sa tragem un semnal de alarma pe care sa il simta atat populatia cat si decidentii din cadrul CAS-urilor si din forurile superioare. Astfel, am organizat o conferinta de presa la care au participat: dr. Cristina Tripon – Secretar al F.R.Crisana a AMSPPR, dr. Adina Tucudean – Director departament Asigurari din cadrul CMD Bihor si dr. Vlad Cristian Deac – Presedinte al F.R.Crisana a AMSPPR.

Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania reprezinta interesele medicilor in raport cu societatea, dar si cu institutiile Statului. In acest context, suntem avocatii pacientilor deoarece scaderea fondurilor de la CAS are un dublu efect, in ambele cazuri negativ. Unul: scade adresabilitatea pacientilor la cabinetele stomatologice, iar aceasta masura este bineinteles resimtita in special in mediul rural sau in suburbiile oraselor unde populatia nu isi permite sa acceseze servicii stomatologice minimale. Iar al doilea, slabeste capacitatea cabinetelor de a atrage pacienti in conditiile in care ne este limitata capacitatea de a ne face publicitate.

 

Sedinta din decembrie

In 9-10 decembrie 2011 AMSPPR Filiala Crisana a organizat un program variat a carei cireasa a fost Balul Stomatologiei.

Prezentare VOCO – Medident Exim:

Refaceri estetice cu ajutorul materialelor compozite fotopolimerizabile – tehnici de stratificare si modelare - dr. Dan Ioan Lazar

Prezentare pentru medici ortodonti

Firma ORTOFORUM SRL din Arad, reprezentată prin dl. Blasko Ludovic, a prezentat noutăţile apărute de la firmele RMO, ORTHO TECHNOLOGY, ORTHO PLUS şi a informat despre cursurile care vor avea loc în semestrul I – 2012.

Demonstratie practica VOCO – Medident Exim- Demonstrator Dr. Dan Ioan Lazar

Structura partii practice:

- prepararea unui dinte pentru fateta

- realizarea unei fatete din compozit prin tehnica directa

- stratificarea compozitului Amaris, cheia de silicon

- realizarea morfologiei interne si externe

- finisarea si lustruirea materialului compozit

Balul STOMATOLOGIEI

CMD Bihor, AMSPPR Filiala Crisana si Dental Club Bihor, au fost parteneri in organizarea la Balului Stomatologiei – seara dansanta a medicilor dentisti, tehnicienilor dentari si a asistentelor de stomatologie.

Locatie: Hotel Elite Oradea, Parcul Bratianu nr.26

 

Adunarea Generala Nationala a AMSPPR

Anul 2011 a reprezentat o premiera, prin desfasurarea Adunarii Generale Nationale a AMSPPR la Oradea. Cu aceasta ocazie s-au strans reprezentanti ai filialelor regionale a AMSPPR din intreaga tara. Au fost prezenti cu aceasta ocazie si membri conducerii AMSPPR dar si avocatul AMSPPR. Cu aceasta ocazie s-a hotarat punerea in aplicare a noului Statut al AMSPPR care va permite o flexibilizare a conducerii asociatiei si implicit a activitatii ei dar si desfasurarea unor activitati noi si servicii catre membri care sa vina in intampinarea necesitatilor acestora la inceputul celui de-al doilea deceniu al mileniului 3. Conform noului Statut, a fost reconfirmata conducerea AMSPPR la nivel national. Astfel, avem presedinte Dr. Voicu A. David, vicepresedinte cu atributii de secretar Dr. Pantel Marton Gyorgy, vicepresedinte Dr. Radu Tepordei, vicepresedinte - reprezentant al presedintilor de filiale Dr. Vlad Cristian Deac, trezorier Dr. Mihai Tozlovanu.

 

Programul de profilaxie

Medicii si studentii echipei de profilaxie au desfasurat obisnuitele lectii de profilaxie copiilor prescolari si scolari din judetul Bihor, la sectia de copii a Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” din Oradea, dar si la Gradinita nr. 53 (mai multe informatii se gasesc pe blogul bibliotecii : http://sectia-copii-bjbihor.blogspot.com)

S-a constatat un nivel net superior de cunostinte legate de igiena buco-dentara la elevii la care au fost prezentate anterior aceste notiuni, respectiv la cei din mediul urban.

Alaturi de medicul dentist, un rol important in sanatatea orala a copiilor revine atat parintilor cat si cadrelor didactice. De aceea, orele de profilaxie stomatologica  se adreseaza tuturor, cuprinzand deopotriva notiuni teoretice si demonstratii practice.

Pentru anul 2012, AMSPPR pregateste o campanie de preventie a afectiunilor orale in parteneriat cu Primaria Municipiului Oradea. Aceasta activitate se va derula in scolile oradene, axandu-se nu numai pe latura educativa, dar si pe cea statistica – referitoare la evaluarea statusul oro-dentar al copiilor.

Studenti : Lavinia Biris, Ioana Sandor, Szabo Brigitta, Nasui Floare, Alexandra Calin. Medicii implicati in programul de profilaxie: Dr. Cristina Tripon, Dr. Monika Gaspar, Dr. Salvan Diana, Dr. Zamfirescu Iulia, Dr. Ana Humelnicu, Dr . Ioana Giurgiu.

De asemenea, incepand cu iarna 2011, medicii dentisti membri ai AMSPPR au inceput sa desfasoare actiuni de asanare a cavitatii bucale a copiilor cu dizabilitati psiho-motorii apartinand unui centru al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor.

 

Secretariatul filialei Crisana a AMSPPR

Pe intreaga perioada a anului 2011, asa cum am fost obisnuiti, secretara Meszaros Tunde a realizat legatura permanenta intre asociatie si membri sai. Programul la sediul AMSPPR a fost zilnic intre 12-16. De asemenea, o data pe saptamana, conducerea filialei, membri activi si coordonatorii de programe s-au intalnit in permanenta pentru a putea realiza continuitatea activitatilor.

Pe parcursul intregului an au fost trimise 4 buletine informative electronice catre membri asociatiei cu informatii utile pentru medici.

Doresc pe aceasta cale sa multumesc tuturor colegilor implicati in organizarea si desfasurarea activitatilor AMSPPR, tuturor membrilor pentru ca au avut incredere in noi si in continuitatea asociatiei, tuturor participantilor la activitatile organizate, companiilor si institutiilor partenere fara de care nu am fi putut realiza cele propuse, tuturor lectorilor si invitatilor prezenti la evenimente si nu in ultimul rand secretarei Meszaros Tunde pentru faptul ca ne-a mai suportat un an. De asemenea, multumiri si celor care au inteles sa directioneze 2% din impozitul datorat Statului Roman catre filiala Crisana a AMSPPR.

 

Dr. Vlad Cristian Deac

Presedinte Filiala Crisana a AMSPPR

 

Date de contact ale filialei Crisana a AMSPPR:

Tel/fax: 0359 440 393

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Site: http://dental.ro/main/crisana.html

Adresa: str. Iosif Vulcan nr.10

Program secretariat: luni-vineri: orele 12 – 16

Suntem prezenti si pe facebook: http://www.facebook.com/amsppr

 

Sponsori

Banner
Banner

Parteneri

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

site-uri partenere

Banner
Banner
Banner

Dentalife - Viata Stomatologica

Banner
Click pe icon pentru a accesa site-ul revistei