Zilele Stomatologiei Oradene 2004 PDF Imprimare Email

Zilele Stomatologiei Oradene, manifestare intrata deja in calendarul activitatilor traditionale ale AMSPPR, au reprezentat si in acest an un succes regional, programul oferit atragand un numar mare de participanti, medici si studenti.

Programul variat al manifestarii a cuprins un simpozion de educatie medicala continua, cu participarea d-lui Prof. Dr. Mihai Rominu de la catedra de Materiale Dentare, UMF Timisoara, doua prezentari de materiale si tehnici in stomatologie sustinute de Dr. Aurelia Diaw si Dr. Mihai Caba, Bucuresti; o masa rotunda la care au fost invitati si reprezentantii mass media avandul ca si invitat de onoare pe presedintele AMSPPR, Dr. Voicu A. David; iar in finalul manifestarii: „Ultima seara a medicilor stomatologi, prima seara a medicilor dentisti” a fost balul breslei care a oferit momentele de destindere necesare dupa atata stiinta si discutii.
Simpozionul „Concepte actuale in restaurarea leziunilor odontale” a fost apreciat de majoritatea participantilor ca fiind unul din cele mai reusite manifestari EMC organizate in ultimii ani in Oradea. Actualitatea informatiilor modul profesionist de prezentare, au demonstrat ca in stomatologia romaneasca au inceput sa apara personalitati de valoare formate dupa 89 care abordeaza intr-un mod nou atat cercetarea cat si relatia lector – medic.
Prezenta Dr. Voicu A. David la Oradea a fost o ocazie deosebita pentru membri filialei de a-l cunoaste pe  presedintele  AMSPPR, domnia sa efectuand o vizita de doua zile la Oradea. Masa rotunda al carei invitat de onoare a fost s-a intitulat: AMSPPR – etalon de organizare pentru Colegiul Medicilor Dentisti din Romania (CMDR).Discutiile interesante la care au participat si reprezentantii mass media, au avut ca punct de pornire infiintarea CMDR si rezultatele AMSPPR in campania electorala pentru CMDR. De aici problematica abordata a acoperit probleme de interes general ; inexistenta unor programe guvernamentale (ale Ministerului Sanatatii in speta) pentru profilaxia afectiunilor dentare in randul populatiei; scaderea adresabilitatii pacientilor la medicul stomatolog, crescand astfel incidenta complicatiilor si avand ca rezultat necesitatea unor tratamente  mai complexe si mai costisitoare; probleme legate de asigurarile sociale de sanatate care nici pe de parte nu sunt sociale, fondurile extrem de putine facand practic imposibila tratarea categoriilor de risc iar lipsa programelor de educare a populatiei crescand semnificativ costurile ingrijirii; alaturi de acestea, scaderea continua a cotei alocate din bugetul asigurarilor sociale pentru stomatologie, conduc la scaderea calitatii actului medical; implicatiile desfiintarii sectorului public in stomatologie; cauzele si consecintele pentru care  in judetul Bihor, mai putin de 50% din medicii stomatologi au contract cu CASJ; plafonul impus de CASJ pentru prestatiile stomatologice si lipsa de transparenta in explicarea efectelor asupra populatiei; impunerea pachetelor de prestatii stomatologice minimale, rezultat al negocierilor Casei Nationale de Asigurari Sociale de Sanatate (CNASS) – AMSPPR; necesitatea creari unei rubrici permanente de educatie a populatiei in domeniul stomatologiei in ziarele locale.
„Ultima seara a medicilor stomatologi, prima seara a medicilor dentisti” a fost o seara dansanta unde pe ritmuri de muzica latino, disco, pop si rock-roll s-au discutat si rediscutat acumularile din zilele precedente, s-au dansat si redansat cel mai populare melodii.

 

Dr. Tudericiu Rodica
Presedinte Filiala Crisana a AMSPPR

 

Sponsori

Banner
Banner

Parteneri

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

site-uri partenere

Banner
Banner
Banner

Dentalife - Viata Stomatologica

Banner
Click pe icon pentru a accesa site-ul revistei