Zilele Stomatologiei Oradene 2005 - Editia a V-a PDF Imprimare Email

In perioada 2-4 decembrie 2005 s-au desfasurat la Oradea Zilele Stomatologiei Oradene, eveniment care a reusit sa se inscrie in calendarul regional si chiar national al manifestarilor stiintifice stomatologice, reflectand in mod particular consecventa de care da dovada echipa de coordonare a filialei Crisana in activitatile pe care le desfasoara.

Manifestarea a debutat cu o masa rotunda pe tema asigurarilor de sanatate, unde au fost abordate si aspecte legate de existenta serviciului de urgente stomatologice pentru populatia municipiului Oradea. Invitatii filialei la masa rotunda au fost oficiali ai institutiilor locale si nationale, astfel: dr. Delia Barbu - vicepresedinte CMDR, dr. Viorica Dumitrache - consilier CNAS, ec. Simona Ardelean – presedinte-director CASJ Bihor, dr. Marius Parcioaga – director executiv adjunct al DSP. Cea de-a doua problema care a fost dezbatuta a fost reprezentata de proiectul contractului cadru pe anul 2006 dintre CAS-uri si furnizorii de servicii medicale. Dr. Viorica Dumitrache a atras atentia ca proiectul contractului se afla pe site-ul CNAS si oricine poate face propuneri pentru modificarea acestuia, urmand ca ele sa fie analizate inaintea intrarii in vigoare a dispozitiilor contractuale. Un punct interesant atins a fost problema capitatiei in asistenta de medicina dentara, insa orice forma complementara la structura actuala poate fi de interes doar in situatia suplimentarii consistente a fondurilor alocate medicinii dentare.

La finalul mesei rotunde a avut loc o conferinta de presa pentru a aduce la cunostinta publicului larg cat si a practicienilor - in particular, atat aspecte legate de comunicarea cu institutiile participante la masa rotunda cat si despre Zilele Stomatologiei Oradene, ca manifestare in ansamblu.
In continuare, s-a desfasurat simpozionul de medicina dentara, sustinut de prof. dr. Dorin Borzea – U.M.F. „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, si sef lucr. dr. Luminita Nica – U.M.F. „Victor Babes” Timisoara, avand ca tematica protetica si atitudinea terapeutului in alegerea solutiei protetice pentru pacient cat si aspecte moderne in endodontie. in deschiderea simpozionului a fost citit cuvantul de salut al Presedintelui AMSPPR, Dr. Voicu A. David, care din motive obiective nu a putut participa personal la acest eveniment.
Noutatile Zilelor Stomatologiei Oradene 2005 le-au constituit atat workshopurile desfasurate in paralel cu simpozioanele, cat si expozitia de materiale stomatologice, desfasurata intr-o prima editie in acest an.
Workshopurile, sau atelierele de lucru, au fost ocazii cu prilejul carora practicienii s-au putut familiariza cu terapia endodontica sau odontala, ori au avut ocazia sa isi perfectioneze abilitatile manageriale. Desi au fost cu locuri limitate, numarul acestora a trebui suplimentat iar la anumite activitati chiar dublat. Multumim pe aceasta cale firmei Dentsply DeTrey (dr. Mihai Caba si dr. Aurelia Diaw), care a furnizat materiale si instruire pentru practicieni, cat si colaboratorilor nostri dr. Grigore Lazarescu, dr. Cristian Comes, dr. Ruxandra Moraru – U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti.
Evident, intreaga manifestare nu s-ar fi putut desfasura in conditii optime fara sprijinul intregii echipe de organizare, formata din voluntari ai filialei Crisana studenta Larisa Babines, Dr. Anca Bogdan, Dr. Popa Melinda, Dr. Nicoleta Sana, Dr. Alina Barburas, Dr. Liliana Hila, Dr. Florin Lup, Dr. Dan Bonta, nelipsitul Dr. Vlad Cristian Deac si bineinteles secretara noastra, Meszaros Tunde; tuturor le multumim pe aceasta cale pentru implicare.

 

 

Dr. Tudericiu Rodica
Presedinte Filiala Crisana

 

Sponsori

Banner
Banner

Parteneri

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

site-uri partenere

Banner
Banner
Banner

Dentalife - Viata Stomatologica

Banner
Click pe icon pentru a accesa site-ul revistei