Actualitati


Dragi colegi, membrii AMSPPR, PDF Imprimare Email

Va informam ca Wrigley Romania SRL, sponsor AMSPPR, ne-a lansat invitatia de a publica gratuit pe website-ul Orbit, mestecaorbit.ro o subsectiuneAMSPPR in cadrul sectiunii dedicate medicilor stomatologi, in care vor fi postate datele de contact ale cabinetelor si serviciile furnizate de medicii stomatologi, membrii AMSPPR.
In acest scop va rugam sa ne furnizati pana la data de 17 mai 2013 pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza urmatoarele informatii:
- nume medic / denumire cabinet, specializare, fotografie medic;
- lista de servicii oferite;
- datele de contact (adresa, telefon, email, website);
- scurta prezentare a medicului stomatolog si daca se doreste sfaturi, recomandari sau miniarticole din domeniul stomatologic.

Transmiterea datelor solicitate presupune implicit acordul dvs. ca acestea sa fie publicate gratuit pe website-ul Orbit, “mestecaorbit.ro”.

Informatii suplimentare pot fi obtinute de la dna Narcisa Sorop, director executiv al AMSPPR Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0722 365 753.

Dr. Pantel Marton Gyorgy
Presedinte AMSPPR

 
REPORTAJ CU SUFLETUL LA GURĂ


CONTROLUL ANAF LA UN CONTRIBUABIL


„Unii văd în întreprinderea privată un animal răpitor care trebuie împuşcat,

alţii o privesc ca pe o vacă bună de muls,

dar puţini o consideră un cal puternic care trage o căruţă.”

Winston Churchill

 

La sfârşitul lui februarie 2010 am primit o scrisoare recomandată  de la ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) prin care eram înştiinţat despre începerea peste circa 3 săptămâni a unei inspecţii fiscale. Obiective: verificarea ansamblului declaraţiilor fiscale şi a altor operaţiuni relevante pentru:

-impozitul pe venit al medicului pe perioada ultimilor ani

-impozitul pe veniturile din salarii şi contribuţiilor la bugetul general consolidat şi la bugetele fondurilor speciale

Citeşte mai mult...
 
SERVICII MEDICALE PRIVATE DE TOP, EDIŢIA A 2-A

Interviu cu dl. dr. Voicu A. David, Presedinte AMSPPR


Cum se prezintă la această oră în România sectorul privat al asistenţei medicale stomatologice în comparaţie cu cel public? Dar faţă de ceea ce se întâmplă pe plan central şi est-european?

R: Au fost 2 etape ale privatizării sistemului public, în prima etapă cedarea prin comodat a cabinetelor publice. In a 2-a etapă vânzarea acestora cu drept de preemţiune şi facilităţi pentru ocupanţi. În prezent estimăm că peste 95 % din asistenţa stomatologică este privată, restul de 5 % reprezentând cabinete de stat din reţelele cu asistenţă stomatologică proprie (armată, poliţie, SRI, penitenciare) cât şi un număr redus de cabinete publice din reţeaua şcolară. La ora actuală situaţia în stomatologie este similară cu cea din ţările UE.

Care ar fi în acest moment ponderea estimată a sectorului stomatologic privat în comparaţie cu cea din domeniul public?

R: Chiar dacă marea majoritate a medicilor stomatologi sunt privaţi (cu toate autorizaţiile respective) circa ½ din total au încheiate contracte cu Casele teritoriale de Asigurări Sociale de Sănătate prestând tratamente de specialitate în limita unui plafon lunar simbolic care nu satisface în nici un fel necesităţile de îngrijiri orale ale asiguraţilor, fiind pentru aceştia o adevărată păcăleală, plafonul epuizându-se în câteva zile. La această situaţie care adânceşte an de an evoluţia afecţiunilor stomatologice spre cronicizare şi complicaţii progresive (cu costuri de tratament crescând exponenţial) CNASS (Casa Naţională de Asigurări Sociale de Sănătate) afirmă că aceasta este posibilitatea actuală a Fondului Unic al ASS de a subvenţiona asistenţa stomatologică socială, şi aceasta în lipsa oricărui program naţional de profilaxie pentru copii, urmare a dezastruoasei tradiţii de acelaşi gen din socialism.

Citeşte mai mult...
 
MEDICUL PRIVAT ŞI BĂNCILE (*)

Pentru dezvoltare tehnologică într-o lume profesională concurenţială este necesară periodic o finanţare pentru investiţii, care în marea majoritate a cazurilor este asigurată din împrumuturi bancare. Modurile în care băncile tratează clienţii, de la început (de la realizarea documentaţiei) cât şi pe parcurs sunt în mod frecvent inacceptabile, clientul fiind desconsiderat (fără nici un drept), un fel de victimă sigură (fără alternative de finanţare), aflat la cheremul băncilor, devenite Stat în Stat sau mai mult, Supra - Stat.

Prin 2005, acum numai câţiva ani era o singură bancă pe piaţă care acorda împrumuturi pentru cabinetele medicale, într-un mod destul de simplu şi nebirocratic însă cu dobândă foarte mare. În timp au apărut încă 4-5 instituţii bancare de stat şi / sau private care au intrat puternic pe piaţă promovându-şi produsul specific pentru medici prin fluturaşi, bannere, pagini publicitare, vizite în cabinete, prezentări la manifestări profesionale, sigle pe diferite obiecte, etc. Din acest punct de vedere concurenţa că ar fi trebuit să fie benefică, relaţiile cu clienţii devenind din ce în ce mai bune, aşa cum se afirmă în sloganele tuturor băncilor de genul: „Ne adaptăm nevoilor clienţilor”, „Clientul este tot ce ne interesează”, „clientul este stăpânul nostru”, etc…De fapt realitatea unui împrumut bancar este invers…după cum veţi vedea din descrierea următoarelor comportamente bancare inadecvate şi mizerabile.

Citeşte mai mult...
 

Sponsori

Banner

Parteneri

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

site-uri partenere

Banner
Banner
Banner

Dentalife - Viata Stomatologica

Banner
Click pe icon pentru a accesa site-ul revistei