Workflow-ul restaurarilor directe anterioare

eveniment

Dată începere: 06 Martie 2020

Ora începere: 10:30

Dată finalizare: 06 Martie 2020

Ora finalizare: 14:00

Loc: Hotel Caro, B-dul Barbu Vacarescu Nr. 164 A

Contribuția de participare: 350 lei

Condiții de înscriere: Pentru participarea la acest workshop trebuie să te înscrii la evenimentul Congresul de Paro-Protetica al AMSPPR 2020

Lector/i:

Dr. Sergiu Muresan

Descriere:

Workshop-ul isi propune sa ilustreze pasii clinici de urmat pentru obtinerea integrarii estetice in cazul restaurarilor directe anterioare, utilizand o tehnica biomimetica, simpla si usor de pus in practica.

Structura de desfasurare a workshopului:
- Teorie (2 ore)
- Demonstratie practica realizata de lector pe model (1,5 ore)

Leziunile carioase și fracturile traumatice ale dinților anteriori reprezintă o patologie destul de des întalnită în practica noastra de zi cu zi. Rășinile compozite reprezintă o foarte bună opțiune pentru restaurarea acestor patologii, fiind o alternativă la restaurările ceramice, cu atât mai mult cu cât acestea sunt contraindicate în anumite situații (pacienți foarte tineri, restaurări clasa III, restaurări ultraconservative, tratamente în urgență și restaurări cu cost redus).

De-a lungul timpului, refacerea caracteristicilor unice ale dinților naturali utilizând rășini compozite s-a dovedit a fi dificilă, creând adesea confuzii. Complexitatea sistemelor de rășini compozite a dus la tehnici de startificare extrem de elaborate, ce erau adesea dificil de implementat și care necesitau un timp operator mare. De asemenea, multitudinea maselor de rășini compozite producea multa confuzie. Din fericire, producătorii de materiale stomatologice au dezvoltat noi compozite, ce simplifică mult tehnicile de stratificare, rășinile compozite biomimetice necesitând mult mai puține mase pentru a crea restaurări estetice.

Cunoașterea anatomiei dinților naturali și utilizarea acestei anatomii ca bază a tehnicilor de stratificare oferă practicienilor posibilitatea realizării unor restaurări directe cu un aspect foarte natural. De asemenea, îmbunătățirea sistemelor de rășini compozite și a sistemelor adezive a creat condiții favorabile ca practicienii să combine forma și funcția împreună cu estetica pentru a obține rezultate remarcabile și predictibile.

Program: Descarcă