Workshop: Sinus lift crestal vs lateral: doua tehnici minim invazive si predictibile

eveniment

Dată începere: 06 Martie 2020

Ora începere: 14:15

Dată finalizare: 06 Martie 2020

Ora finalizare: 18:00

Loc: Hotel Caro, Bucuresti, Bdul Barbu Vacarescu 164 A

Link locație: https://www.hotelcaro.ro/

Contribuția de participare: 950 lei

Condiții de înscriere: Pentru participarea la acest workshop trebuie să te înscrii la evenimentul Congresul de Paro-Protetica al AMSPPR 2020

Lector/i:

Dr Michele Lopez

a absolvit Facultatea de Medicină şi Chirurgie la "Università Cattolica del Sacro Cuore" din Roma, în 1989. Este autorul mai multor articole ştiintifice despre proteze, implantologie şi metode regenerative.

Oferă în mod regulat prelegeri şi prezentări la congrese în Italia şi străinătate, în prezent este lector senior al Universităţii de Stat din San Marino.

Deţine un brevet de invenţie pentru implanturi şi freze pentru implanturi.

Dr. Lopez lucrează în clinica privată din Roma, exclusiv în domeniul chirurgiei protetice reconstructive şi al implantologiei.

Descriere:

Cursanţii se vor familiariza cu un protocol inovator de augmentare de sinus maxilar prin acces crestal. Prin utilizarea presiunii hidraulice, membrana Schneideriana este ridicată şi simultan spaţiul subantral este umplut cu un biomaterial pentru regenerare osoasă.

Această tehnică combină avantajele grefării unei cantităţi mari de biomaterial cu predictibilitate, traumă redusă şi precizie înaltă.

Al doilea protocol de sinus lift este cu acces lateral.

Tehnica este minim invazivă şi utilizează o membrană mezenchimală pentru a conţine o grefă de os cu proprietăţi termoplastice. Acest protocol permite evitarea riscului de dispersie a grefei, chiar şi în situaţia (nefericită dar puţin probabilă) de rupere a membranei în timpul detaşării.

Fiecare participant va exersa pe modele de plastic ambele tehnici, învăţând să foloseasca corect şi predictibil instrumentele şi biomaterialele necesare.

Toate materialele, modelele, instrumentele necesare sunt puse la dispoziţia participanţilor de către organizatori.

Program: Descarcă