Legislatie

16 Decembrie 2021

Alătură-te comunității Clinicilor Fără Durere!

Autor: AMSPPR

Pe 9 decembrie 2021, în cadrul unei conferințe de presă organizată în București, Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România - AMSPPR - a prezentat rezultatele studiului național despre percepțiile și atitudinile românilor cu privire la sănătatea orală. 

Studiul a fost realizat în luna august 2021, la solicitarea AMSPPR, de către agenția Reveal Marketing Research pe un eșantion național reprezentativ format din 408 respondenți, femei și bărbați, între 18 și 65 ani, din mediul urban/rural, utilizatori de internet.

Iată aici câteva dintre concluziile studiului:

 - 
65% dintre pacienți utilizează servicii medicale private, 15% merg la clinici de stat, iar 26% nu merg deloc la dentist;
 - 
34% vizitează medicul dentist mai rar decât o dată pe an;
 - 
53% dintre cei care merg regulat la stomatolog și 75% dintre cei care nu merg declară că le este frică de vizită;
 - 
79% dintre pacienți sunt îngrijorați de durere în timpul tratamentului stomatologic.
 
În plus, studiul arată un lucru foarte important, și anume deschiderea pacienților cu privire la plata pentru un tratament fără durere. Astfel, 
58% dintre respondenți sunt dispuși să plătească mai mult pentru o extracție fără durere, din care 13% ar plăti oricât pentru a fi scutiți de durere.

Principalele așteptări de la un cabinet stomatologic ale pacienților participanți la studiu sunt: personal competent (
67%), cabinet bine echipat (67%) și utilizarea tehnologiilor moderne (61%). Poți consulta rezultatele studiului aici: https://clinicifaradurere.ro/surse-de-durere/

Am pregătit pentru tine materialele video care prezintă desfășurarea conferinței de presă pe canalul de YouTube care poate fi accesat aici: 
https://bit.ly/3lM5qj2

Ca urmare a rezultatelor acestui studiu, 
Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România (AMSPPR) în colaborare cu Acteon și Gursk Medica au inițiat și lansat programul „Clinici Fără Durere”, prin intermediul căruia își propun să crească numărul românilor care apelează la serviciile stomatologice, prin oferirea de către cabinetele și clinicile participante a unor tratamente atraumatice și minim invazive.


De ce „Clinici fără durere”?

Stomatologia minim invazivă este una dintre cele mai importante realizări ale medicinei moderne. Datorită soluțiilor tehnologice moderne, combinată cu stomatologia bazată pe probe, a fost dezvoltat un protocol de tratament medical, care are în prim plan siguranța și confortul pacienților.

Pacienții care apelează la o clinică specializată în stomatologie minim-invazivă vor avea parte, printre altele, de diagnoză precisă, rapidă și inofensivă pentru sănătate precum și tratamentul atraumatic, fără disconfort al diferitelor afecțiuni ale cavității bucale.

Dorești să afli mai multe despre studiu și care sunt beneficiile apartenenței la programul „
Clinici fără durere”?

https://clinicifaradurere.ro/surse-de-durere/